vineri, 15 octombrie 2010

O lume nebuna,pentru oameni nebuni


Placebo - Running up that hill
Asculta mai multe audio diverse
Ii aud pasii apropindu-se usor de mine.Curand stiu ca am sa-i simt si parfumul,ca o sa ajunga la narile mele si o sa ma ameteasca total,asa cum se intampla de fiecare data.Si..iata-l!E in fata mea.M-a prins deja si ma tine captiva cu privirea lui ucigatoare.Imi forteaza pleoapele sa se deschida,se uita drept in ochii mei,le spala culoarea,ma descoase, imi descompune pupila,irisul si cristalinul si nu-mi mai ramane nimic de facut.Ma priveste pret de cateva minute,iar apoi il simt ca se pregateste sa-mi spuna ceva.Muschii,dintii,limba,buzele parca fac parte dintr-un ritual de sacrificiu.Un ritual ce prevesteste o moarte lenta.
"Spune-mi!Sunt eu nebun?" ma vede zambind,asa ca ezita o clipa,iar apoi continua. Isi pune palmele pe umerii mei si spune cu un glas usor disperat:"Nu,chiar vreau sa stiu!Sunt eu nebun,oare?Ori toata lumea din jurul meu sufera de o boala mintala?"
S-ar fi asteptat sa-l privesc sincer,sa-i vand sufletul meu si sa-i spun ca se insala.Dar n-a fost asa.Sunt absolut convinsa ca nebunia lui este adevarata.E bolnav!Chiar e bolnav.Dar bizar este ca,tocmai acest lucru il face sa fie special.E un nebun cum n-am mai intalnit pana acum.Ma inspaimanta,aproape de simt cum iese sufletul din mine,cum tipa si implora disperat linistea.
Se potriveste perfect in cadrul acesta.Pentru ca lumea in care traieste,este facuta pentru nebuni.Este o lume numai pentru oamenii nebuni,defecti,ce-si rup bucati din suflete si fac schimb intre ei.Oameni ce se contrazic violent in discutii pe teme absolut neobisnuite.Cei care se intreaba de ce picatura de ploaie a udat pamantul acolo si nu cu 2 centimetrii mai departe.
Brutalitatea cuvintelor pe care le folosesc atunci cand vorbesc este naucitoare.Se agita,se consuma,analizeaza fiecare sunet pe care il percep.
Ei sunt oamenii care opresc circulatia sangelui si fac bataile inimii sa para mute.Ai impresia ca detin controlul asupra timpului,dar pentru ei timpul nu exista.
Sunt o nebuna si eu,la fel ca el.Nu sunt sigura daca exista un virus ce mi-a mancat creierul si m-a facut sa-mi pierd mintile,dar sunt nebuna.Suntem nebuni cu totii!Niste nebuni,intr-o lume facuta special pentru noi.

4 comentarii:

  1. Ei sunt oamenii care opresc circulatia sangelui si fac bataile inimii sa para mute.Ai impresia ca detin controlul asupra timpului,dar pentru ei timpul nu exista.

    imi place asta....vreau sa fiu nebuna;)):))>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Un nebun + o nebuna = Un/O Savant/a :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte fain.
    Dar am o singura dilema :-?
    Cand toti in jurul tau sunt nebuni, cum iti dai seama ca tu esti nebun?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai eu. Eu ma simt nebuna. Nebuna pe langa "nebunii" care ma inconjoara si nebuna pe langa "normalii" care ne inconjoara pe toti.
    Si ..merci.

    RăspundețiȘtergere