duminică, 31 ianuarie 2010

Artist neinteles


E nebun!Un artist neinteles!Sta de dimineata pana seara sa-si picteze panzele in culori sterse si forme abstracte.Ascunde acolo raspunsuri la intrebari despre viata si despre moarte.Mistere adevarate,asezate strategic printre petele de culoare.
Nu stie sa-si traiasca viata.Mananca aceeasi paine la 1 leu,de la magazinul din colt.Nu ii e foame,sete,frig.Nu e bolnav sau trist.Sufletul lui e un mic gol,un gunoi format de-a lungul timpului.
Nu mai stie sa simta,sa vada,sa creada ,nici macar sa auda.Singura lui muzica este sunetul scos de pensula care aluneca usor pe plansa.A invatat sa traiasca din asta.In fond,este singurul lucru care-i alunga ideea de a-si pune capat zilelor.Singurul motiv pentru care crede ca viata lui ar trebui sa continue.

Viseaza sa devina erou.Sa scape lumea de boala si nedreptate.Nu vrea sa-si vanda piesele pe bani grei.Ar vrea doar un sprijin.O galerie in care se pot aduna oameni din toate colturile lumii,oameni ce ar putea sa vada dincolo de picturile lui.Vrea pe cineva care sa-i recunoasca si sa-i inteleaga talentul.Dar nu orine poate face asta,deoarece el e un om complicat,cu ganduri si mai complicate.
El crede in Nostradamus!Simte ca e asemenea lui,acelasi tip de om,ce va fi inteles mult prea tarziu.Stie ce parere au semenii lui despre viata pe care o duce,dar nu-l doare.A invatat sa-si alunge orice sentiment din inima.Considera ca ea,inima, este doar un organ care te ajuta sa -ti continui "existenta asta batjocoritoare",cum spune el.Nu crede ca se merita sa te complici cu sentimente."La ce bun?La ce bun,zic?Oricum totul duce in sfarsit,nu?"

16 comentarii:

  1. Nu se duce si daca te complici cu sentimentele. Sau poate, intr-un final se duce, dar multumirea si starea de moment nu conteaza?

    RăspundețiȘtergere
  2. p.s. si eu ma duc pe pasarela din cand in cand, sa stau in liniste si sa privesc trenurile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Seara Generatiei 89

    Ce spui de o pauza in sesiune?
    Formula serii: film+discutii+expozitie!

    Film: Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii, regia: Catalin Mitulescu

    Discutii: despre Generatia 89 cu coordonatorul proiectului din Romania

    Expozitie: O poveste despre libertate, realizata de Andrea Varga si organizata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

    Daca ai intrebari despre proiectul Generatia 89, vrei sa te inscri si nu stii cum sau vrei sa-ti cunosti competitorii, noi avem urmatoarea propunere:

    Marti, 2 februarie 2010, la ora 18.00 Institutul Cultural Roman va invita in sala de expozitii a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania (strada Vasile Lascar 31) la prezentarea Proiectului Generation 89, care va fi urmata de proiectia filmului Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii, regizat de Catalin Mitulescu.

    Intrarea este libera.


    www.generation89.eu

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce portret complex si complet! Interesant tip, ma intreb cati nebuni ca el, nedescoperiti, anonimi, exista pe lumea asta ?

    RăspundețiȘtergere
  5. As fi vrut eu sa fie inventata. E cat se poate de reala. Asa-i o zi din viata mea. Uneori e si mai rea de-atat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Se zice ca aproape toti artistii, filozofii, genii sunt nebuni si vorbesc numa porcarii, asta in timp ce traiesc. Dar se mai spune ca sunt atat de inteligenti, incat atunci cand explica sau picteaza unele chestii omul nu e capabil sa descifreze ce vrea sa spuna artistul. Eu mereu am crezut in a 2-a varianta. De ce? Pentru ca mereu e cineva mai bun ca tine :)

    Frumoasa descriere! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi cer scuze ca te-a deranjat postul meu.Da, acea propozitie m-a inspirat.Nu am intentionat nici sa plagiez nici altceva..Am dat intmplator peste blogul tau si am ramas placut impresionata.Probabil deja ti-ai facut o parere gresita dar e alegerea ta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ah, nasol. :( Imi pare rau. Unii uita ca si ei au fost copii, si au avut la randul lor nevoie de sprijin . Insa noi invatam acum, si nu o sa mai facem aceiasi greseala pe care ei o fac acum. O sa-si dea seama mai tarziu de greseala lui, si va fi prea tarziu s-o repare. Pana atunci, capul sus !>:D<

    RăspundețiȘtergere