duminică, 31 ianuarie 2010

Artist neinteles


E nebun!Un artist neinteles!Sta de dimineata pana seara sa-si picteze panzele in culori sterse si forme abstracte.Ascunde acolo raspunsuri la intrebari despre viata si despre moarte.Mistere adevarate,asezate strategic printre petele de culoare.
Nu stie sa-si traiasca viata.Mananca aceeasi paine la 1 leu,de la magazinul din colt.Nu ii e foame,sete,frig.Nu e bolnav sau trist.Sufletul lui e un mic gol,un gunoi format de-a lungul timpului.
Nu mai stie sa simta,sa vada,sa creada ,nici macar sa auda.Singura lui muzica este sunetul scos de pensula care aluneca usor pe plansa.A invatat sa traiasca din asta.In fond,este singurul lucru care-i alunga ideea de a-si pune capat zilelor.Singurul motiv pentru care crede ca viata lui ar trebui sa continue.

Viseaza sa devina erou.Sa scape lumea de boala si nedreptate.Nu vrea sa-si vanda piesele pe bani grei.Ar vrea doar un sprijin.O galerie in care se pot aduna oameni din toate colturile lumii,oameni ce ar putea sa vada dincolo de picturile lui.Vrea pe cineva care sa-i recunoasca si sa-i inteleaga talentul.Dar nu orine poate face asta,deoarece el e un om complicat,cu ganduri si mai complicate.
El crede in Nostradamus!Simte ca e asemenea lui,acelasi tip de om,ce va fi inteles mult prea tarziu.Stie ce parere au semenii lui despre viata pe care o duce,dar nu-l doare.A invatat sa-si alunge orice sentiment din inima.Considera ca ea,inima, este doar un organ care te ajuta sa -ti continui "existenta asta batjocoritoare",cum spune el.Nu crede ca se merita sa te complici cu sentimente."La ce bun?La ce bun,zic?Oricum totul duce in sfarsit,nu?"

duminică, 24 ianuarie 2010

Do you care, about all the little things or anything at all?


Thriving Ivory - Angels on the moon
Asculta mai multe audio Muzica
Atunci cand vantul mi-a gadilat usor obrazul si mi-a rascolit firele de par,am stiut ca esti tu.
Purta cu el mirosul tau inconfundabil, ce intra prin porii pielii mele , direct in suflet.

Prin vene-mi curgea sange incarcat cu parfumul tau, iar bataile inimii mele urmau portative necunoscute , formand o melodie nemaiauzita.

Vantul continua sa ma mangaie usor,facand sa invie in mine,amintiri ingropate adanc in suflet ,iar in ochii mei se citea cu usurinta, o fericire demult uitata.

Auzeam melodii ce se potriveau perfect cu ce venea dinauntrul meu,un duet magic. Puteam sa simt ceva in sufletul meu, ceva care-mi dadea putere si imi picta aripi, cu o pensula a fericirii.
Simteam viata cum imi alerga prin vene.Imi auzeam inima cum bate si sufletul cum canta.
Stiam ca sunt exact acolo unde trebuie sa fiu si ca locul meu a fost si va ramane pentru totdeauna, acolo!
Pentru ca nu pot trai fara mangaierea magica a vantului, fara melodiile care-mi trezesc sufletul la viata si fara mirosul care ma face sa-mi aduc aminte de mine,de cine sunt eu cu adevarat .


Pentru ca mi-e foarte dor de primavara..

vineri, 15 ianuarie 2010

Fericire


Goo Goo Dolls - Better Days
Asculta mai multe audio Muzica
Ai invatat sa zambesti, iar sufletul tau stie asta.El simte si e mandru de tine.Cere mai mult,vrea sa simta mai mult,sa vada mai mult.Crede ca incet incet ajunge la lacomie,dar inauntrul lui se da o lupta.
Ar vrea sa se opreasca.Ar vrea sa nu mai ceara atat de mult si sa astepte sa i se dea,atunci cand e cazul.
Dar sentimentul de fericire aproape ireal de frumos, i-a ramas intiparit in minte.Ii simte mirosul peste tot si-l cauta in orice.Ar vrea sa atinga fericirea cu palmele lui,sa vada ce forma are.Ar vrea s-o priveasca,sa-i analizeze culorile,sa-i incante vazul.
Nu-si poate explica de unde vine fericirea si catre ce se indrepata.Nu stie nici macar cat de batrana e si de ce o simte tocmai acum.
Se gandea s-o rapeasca.In momentul ala nu-i pasa de ce voiau celelate suflete.Nu-i pasa daca si ele erau pe moarte si singurul medicament ce le putea salva,era fericirea.In momentul ala numai el conta.Pentru ca ar fi renuntat la orice, numai sa simta gustul acela dulce,pentru totdeauna.
Se lupta cu starea de plutire si realitatea.Era constient ca a trecut demult de lacomie si ca a ajuns si mai departe.
Dar cat s-ar chinui sa nu mai ceara,cuvintele vorbeau,fara ca el sa le poata opri.Era o forta multa mai puternica decat el si asta il facea sa creada ca devenit las.
Totusi cine gasise pe cine?El gasise fericirea sau fericirea l-a gasit pe el?
Ar fi vrut sa-i ceara parerea.S-o implore sa nu mai plece niciodata si sa fie langa el,pana va pleca de aici,iar acolo unde va ajunge,oriunde ar fi acel "acolo",s-o gaseasca din nou.
Dar pana la urma,nu i-a trebuit mult timp sa inteleaga faptul ca numai el poate gasi fericirea si o poate face sa stea langa el atat timp cat vrea,fara sa faca rau nimanui.Niciun suflet nu ar putea fi ranit, pentru ca fericirea atat de ireala pe cat pare,poate fi in mai multe locuri in acelasi timp.Ea asteapta doar sa fie chemata si va veni de fiecare data.E aici,langa tine,iar tot ce trebuie sa faci,este sa ti-o doresti din tot sufletul .